Welkom op de site van ’t Hagerbrook

 

Het ontstaan van onze kennel:

Vanaf 1992 ben ik verknocht aan het ras Rottweiler. Helaas zorgden impuls aankopen uit de krant ervoor dat wij tot 2maal toe door schade en schande wijs werden. Dit wilden we niet meer meemaken en zijn toen op zoek gegaan naar een Rottweiler met papieren. Dit werd Astra v.d. Noordervaart. Aan onze Astra hebben wij zoveel plezier beleefd, dat ik dit ook graag door wilde geven aan andere gezinnen. Het idee van ’n eigen kennel was geboren.

Omdat ik toekomstige pup eigenaren zoveel mogelijk wilde behoeden voor de negatieve ervaringen die ik zelf had opgedaan moesten de pups wel voldoen aan de eisen die de Nederlandse Rottweiler Club stelde.

In 2005 kreeg het idee van ’n eigen kennel gestalte in de vorm van onze 1e pup gefokt volgens de eisen van de NRC: Kyra Wesley v.d. Heksenloake.

Toen had het Rottweiler-virus mij helemaal te pakken. Vanaf haar komst zag het ernaar uit dat mijn droom zou uitkomen. Een eigen kennel!!

De naam van onze kennel is ontleend aan het gebied waarin wij wonen. Vroeger behoorde het tot de landerijen van boerderij “d’n Haag” (ouderlijk huis van mijn Oma); het deel waar wij wonen was ’t brook (broek) vandaar de samenvoeging Hagerbroek in het Limburgs dialect: ’t Hagerbrook.


Hagerhof 1949


Onze honden wonen bij ons in huis en de pups groeien dan ook op bij ons in de huiskamer. De eerste 8 weken worden ze geconfronteerd met alle geluiden/gewoonten die in huis plaatsvinden. Omdat een goede socialisatie essentieel is als start in de groei naar volwassenheid laten wij de pups (vanaf de 7e week) ook kennis maken met harde geluiden/knallen, brengen wij een bezoek aan: kleuteropvang, winkelcentrum; treinen. Starten reeds met zindelijkheidstraining en laten ze ook wennen aan het verblijf in een bench. E.e.a. heeft tot gevolg dat de puppen aan de lijn kunnen lopen en een goede basis is gelegd voor vertrek naar de nieuwe eigenaren.

Maar hier stopt voor mij het verhaal als fokker niet. Ik blijf graag op de hoogte van het wel en wee van onze pups. Nieuwe eigenaren kunnen dan ook altijd bij mij aankloppen voor hulp of advies.

Mocht u na het lezen hiervan meer willen weten over de Rottweiler, de kennel, de pups of eens een kijkje willen nemen in onze kennel; neem dan even contact op, u bent van harte welkom bij Rottweilerkennel van ‘t Hagerbrook!!

Graag tot ziens,

Anne-Marie